Voorbeeld

Energy advies voorbeeld: Door gebouwen te scannen zijn we tot de conclusie gekomen dat er veel te veel energie verspeeld word. Dit kan en moet anders door slimme sensor technology kunnen duizenden euro's per jaar bespaard worden. Tevens kan de verlichting gekoppeld worden aan het alarmsysteem, alarm aan verlichting uit. Maar niet alleen verlichting kan gekoppeld worden aan het alarm systeem ook sommige wandcontactdozen, verwarming kan direct naar de nachtstand en de waterleiding kan buitenwerking worden geschakeld. _______________________________________________________________________________________________

 TL-buis.jpg  (120 kB)

 

 Berekening van het prijsverschil tussen T8 en T5-adapter.jpg  (205 kB)

 

Nieuws 28-07-2008 proef met zuinige TL-lampen op Zoetermeerse scholen

Stichting EREA (Eerste Regionale Energie Agentschap) is gestart met een praktijkproef bij twee Zoetermeerse scholen. Gedurende twee maanden is het energieverbruik van de verlichting in twee klaslokalen gemeten. Na twee maanden maakten de TL-buizen plaats voor Eco TL-buizen van Philips.

Na een nieuwe meting bleek dat de tweede periode tien procent minder elektriciteit verbruikt is, bij hetzelfde aantal branduren. Vervanging van de armaturen kan zelfs een besparing opleveren van twintig procent.

Milieubewustzijn
De gemeente Zoetermeer werkt met het programma Duurzaam Zoetermeer aan het milieubewustzijn van inwoners en ondernemers. De basis voor het programma Duurzaam Zoetermeer ligt in het collegeprogramma 2006-2010. Daarin staat dat Zoetermeer een groene, schone en milieuvriendelijke stad moet zijn, waarin we zuinig zijn op natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare groene ruimte. De praktijkproef bij de twee Zoetermeerse scholen wijst opnieuw uit dat energiebesparing heel eenvoudig gerealiseerd kan worden.